Magyarország meseszép!

Viator55 túra

2024. 05. 11.

Az élő vizek városából a római úton érintve a Dunát,
majd kaland a Gerecse ismeretlen útjain!

Előnevezés: 2024. 05. 05.

Fedezd fel Tatát, és kistérségét!

Viator55 túra

Az élő vizek városából a római úton érintve a Dunát,
majd kaland a Gerecse ismeretlen útjain!

,,Viator”

A Viator (latin: jelentése utazó) túránkat Esterházy Miksa gróf diplomatáról neveztük el, aki a modern magyar sportélet egyik meghonosítója. Amerikai és angliai tartózkodása alatt az atlétika és ökölvívás híve lett.

Kezdeményezésére alakult meg az első hazai atlétikai egyesület, a Magyar Athletikai Club 1875. április 8-án, melynek első elnöke volt. Saját szakirodalmi írásait Viator álnéven jelentette meg.

Viator55 túra ismertető

Indulj el velünk egy izgalmas kalandra, amely már egy komolyabb vállalást jelent, de a megfelelő felkészüléssel és elszántsággal mindenki számára teljesíthető! A túra során bejárhatod a rómaiak által készített utat, sétálhatsz a Duna partján, és felfedezheted a Gerecse hegyvidék ritkábban járt, ám gyönyörű ösvényeit. Ne hagyj ki egy olyan különleges látnivalót sem, mint Magyarország egyetlen vörösmárvány bányája! Fedezd fel Tatát és a környékét egy új perspektívából, és élvezd a természet csodáit ezen felejthetetlen túra során!

Helyszín

H-2890 Tata, Kőkúti Általános Iskola, Kőkút köz 2.

Megközelítés autóval

M1 autópályán Budapest / Győr felől, tatai leágazás. Beérve a városba, a második jelzőlámpánál jobbra, majd 100 m után még egyszer jobbra és máris megérkeztél!

A városban a parkolás ingyenes, a túra előtt tájékoztatunk a hol érdemes majd a túra napján parkolni.

Megközelítés vonattal

Budapest-Győr vasútvonal, leszállás a Tatai Vasútállomáson, nem Tóvárosnál! Innen helyi járattal 1M leszállás a Református Gimnázium előtt, innen 200 m gyalogosan.

Megközelítés autóbusszal

Érkezés a pályaudvarra, innen legegyszerűbb a Május 1. úton (szemben a Interspar) balra fordulni kb 1 km, majd balra a Komáromi utcán, és 100 m jobbra a Kőkúti. 

Útvonal

Ez a túra már egy komolyabb vállalás, mint km-ben, mint szintemelkedésben, de tudatos felkészüléssel teljesíthető. Ha eljössz, járhatsz a rómaiak által készített úton, az útvonal érinti a Duna partot, és a Gerecse ritkábban járt, de gyönyörű ösvényeit, és láthatod Magyarország egyetlen vörösmárvány bányáját is!

Kőkúti iskola – Kálvária domb-Öreg-tó-Tatai vár – Vasútállomás- Szomódi Ált Isk.- Köpite- Dunaalmás- Dunapart-Neszmély- Hilltop étterem-Dunaszentmiklós-Tardos/Süttő műút- Tardosi vörösmárvány bánya- Tardos-Gorba tető-Baji romtemplom-Baj-Cseke tó-Tatai vár -Kőkúti Iskola

Rajt/Cél

Kőkúti Általános Iskola

Indulás

7.00
(saját idő terhére legkésőbb 8 óráig lehet indulni)

Táv

55 km

Szintemelkedés

966 m

Szintidő

13 óra

Nevezési díj

5.500 forint/fő

Helyszíni nevezés

nem lehetséges

Túratérkép

A nevezési díj tartalma

ebéd opciók

→ csülkös bableves friss zöldségekkel és tésztával, kenyérrel – 0,5l (normál opció)

→ póréhagyma krémleves, pirított croutonnal (vegetáriánus opció)

→ az étkezés díját a nevezési díj már magába foglalja

Versenyszabályzat

→ A Viator55 túra egy GYALOGOS teljesítménytúra

→ Ez nem verseny, tehát minden célba érő azonos díjazásban részesül!

→ A Viator55 gyalogos teljesítménytúrát lehet kutyával teljesíteni, amennyiben a kutya rendelkezik minden szükséges oltással és a gazdája teljes felelősséget vállal érte.

→ Betegen tilos a túrán indulni!

Feladás esetén

Kérjük hívj minket, hogy tudjuk mi történt!

+36 20 9 450 360

Túrázz velünk, várjuk nevezésed!

Tekintsd meg más túránkat is!

Nevezni szeretnék a túrára!

Köszönöm, hogy elolvastad a túráinkról az ismertetőt, válaszd ki, hogy melyik távon szeretnél indulni, ahhoz, hogy a nevezésedet le tudd adni, először regisztrálni kell.

A regisztráció után tudod leadni a nevezésedet és a túra ellenértékét kiegyenlíteni.

Megszakítás