Magyarország meseszép!

Viator15 túra

2024. 05. 11.

Ahol a város szépsége és a természet csodái találkoznak!

Előnevezés: 2024. 05. 05.

Fedezd fel Tatát, és kistérségét!

Viator15 túra

Ahol a város szépsége és a természet csodái találkoznak!

,,Viator”

A Viator (latin: jelentése utazó) túránkat Esterházy Miksa gróf diplomatáról neveztük el, aki a modern magyar sportélet egyik meghonosítója. Amerikai és angliai tartózkodása alatt az atlétika és ökölvívás híve lett.

Kezdeményezésére alakult meg az első hazai atlétikai egyesület, a Magyar Athletikai Club 1875. április 8-án, melynek első elnöke volt. Saját szakirodalmi írásait Viator álnéven jelentette meg.

Viator15 túra ismertető

A Kőkúti iskolától indítva a Kálvária dombon keresztül az Öreg-tóig, és tovább az Ökoturisztikai központon át a Cseke-tóig, a Kristály Hotelig és a Haranglábhoz, végül pedig a Vaszary Általános Iskolához érve, egy lenyűgöző utazásra hívunk, ahol a történelem és a természet egyaránt megismertetik magukat veled. Fedezd fel Tata rejtett kincseit és gyönyörű látnivalóit, melyek között a Tatai Vár, a Réti tanösvény kilátója és a Kőkúti Iskola is helyet kap. Indulj el velünk, és hagyd, hogy Tata varázsa elbűvöljön!

Helyszín

H-2890 Tata, Kőkúti Általános Iskola, Kőkút köz 2.

Megközelítés autóval

M1 autópályán Budapest / Győr felől, tatai leágazás. Beérve a városba, a második jelzőlámpánál jobbra, majd 100 m után még egyszer jobbra és máris megérkeztél!

A városban a parkolás ingyenes, a túra előtt tájékoztatunk a hol érdemes majd a túra napján parkolni.

Megközelítés vonattal

Budapest-Győr vasútvonal, leszállás a Tatai Vasútállomáson, nem Tóvárosnál! Innen helyi járattal 1M leszállás a Református Gimnázium előtt, innen 200 m gyalogosan.

Megközelítés autóbusszal

Érkezés a pályaudvarra, innen legegyszerűbb a Május 1. úton (szemben a Interspar) balra fordulni kb 1 km, majd balra a Komáromi utcán, és 100 m jobbra a Kőkúti. 

Útvonal

Kőkúti iskola→Kálvária domb→Öreg-tó→Ökoturisztikai központ→Cseke-tó→Kristály hotel→Harangláb/Vaszary Ált Iskola→Tatai Vár→Réti tanösvény kilátó→Kőkúti Iskola

Rajt/Cél

Kőkúti Általános Iskola

Indulás

7.30- 9.00 óráig

Táv

15 km

Szintemelkedés

35 m

Szintidő

5 óra

Nevezési díj

2.300 forint/fő

Helyszíni nevezés

2.990 forint/fő

Túratérkép

A nevezési díj tartalma

Versenyszabályzat

→ A Viator15 túra egy GYALOGOS teljesítménytúra

→ Ez nem verseny, tehát minden célba érő azonos díjazásban részesül!

→ A Viator15 gyalogos teljesítménytúrát lehet kutyával teljesíteni, amennyiben a kutya rendelkezik minden szükséges oltással és a gazdája teljes felelősséget vállal érte.

→ Betegen tilos a túrán indulni!

Feladás esetén

Kérjük hívj minket, hogy tudjuk mi történt!

+36 20 9 450 360

Túrázz velünk, várjuk nevezésed!

Viator tűra 15km

Tekintsd meg más túránkat is!

Nevezni szeretnék a túrára!

Köszönöm, hogy elolvastad a túráinkról az ismertetőt, válaszd ki, hogy melyik távon szeretnél indulni, ahhoz, hogy a nevezésedet le tudd adni, először regisztrálni kell.

A regisztráció után tudod leadni a nevezésedet és a túra ellenértékét kiegyenlíteni.

Megszakítás