Magyarország meseszép!

Viator25 túra

2024. 05. 11.

Fedezd fel Tata városát és környékét egy izgalmas útvonalon, melyen keresztül megismerheted a város szépségeit és eljuthatsz rejtett természeti kincsekhez is!

Előnevezés: 2024. 05. 05.

Fedezd fel Tatát, és kistérségét!

Viator25 túra

Fedezd fel Tata városát és környékét egy izgalmas útvonalon, melyen keresztül megismerheted a város szépségeit és eljuthatsz rejtett természeti kincsekhez is!

,,Viator”

A Viator (latin: jelentése utazó) túránkat Esterházy Miksa gróf diplomatáról neveztük el, aki a modern magyar sportélet egyik meghonosítója. Amerikai és angliai tartózkodása alatt az atlétika és ökölvívás híve lett.

Kezdeményezésére alakult meg az első hazai atlétikai egyesület, a Magyar Athletikai Club 1875. április 8-án, melynek első elnöke volt. Saját szakirodalmi írásait Viator álnéven jelentette meg.

Viator25 túra ismertető

Merülj el Tata lenyűgöző tájainak és látnivalóinak világában egy kalandos 25 km-es túra során! Ez az útvonal részben megegyezik a 15 km-es túránk útvonalával, így lehetőséged lesz megismerni városunk szépségeit. De ne elégedj meg ennyivel! Eljuthatsz olyan természeti helyekre, mint a Fényes tanösvény, és egy titkos, vadregényes útvonalon Tatát olyan szemszögből láthatod, ami nem szerepel a prospektusokban! Indulj el velünk ezen a lenyűgöző kalandon, és fedezd fel Tatát, ahogy még sosem láttad!

Helyszín

H-2890 Tata, Kőkúti Általános Iskola, Kőkút köz 2.

Megközelítés autóval

M1 autópályán Budapest / Győr felől, tatai leágazás. Beérve a városba, a második jelzőlámpánál jobbra, majd 100 m után még egyszer jobbra és máris megérkeztél!

A városban a parkolás ingyenes, a túra előtt tájékoztatunk a hol érdemes majd a túra napján parkolni.

Megközelítés vonattal

Budapest-Győr vasútvonal, leszállás a Tatai Vasútállomáson, nem Tóvárosnál! Innen helyi járattal 1M leszállás a Református Gimnázium előtt, innen 200 m gyalogosan.

Megközelítés autóbusszal

Érkezés a pályaudvarra, innen legegyszerűbb a Május 1. úton (szemben a Interspar) balra fordulni kb 1 km, majd balra a Komáromi utcán, és 100 m jobbra a Kőkúti. 

 

Útvonal

Részben megegyezik a 15 km-es útvonalával, így bebarangolhatod Tatát, megismerve városunk szépségeit, ezen felül eljuthatsz olyan klasszikus természeti helyekre, mint a Fényes tanösvény és egy titkos, vadregényes útvonalon Tatát olyan szemszögből láthatod, ami nem szerepel a prospektusokban!

Kőkúti iskola – Kálvária domb-Öreg-tó-Ökoturisztikai központ-Cseke-tó-Kristály hotel-Harangláb/Vaszary Ált Iskola-Tatai Vár-Fényes tanösvény- Mélyúti dülő – Grébics hegy -Kőkúti Iskola

Rajt/Cél

Kőkúti Általános Iskola

Indulás

7.30- 9.00 óráig

Táv

25 km

Szintemelkedés

85 m

Szintidő

8 óra

Nevezési díj

3.300 forint/fő

Helyszíni nevezés

3.990 forint/fő

Túratérkép

A nevezési díj tartalma

ebéd opciók

→ csülkös bableves friss zöldségekkel és tésztával, kenyérrel – 0,5l (normál opció)

→ póréhagyma krémleves, pirított croutonnal (vegetáriánus opció)

Versenyszabályzat

→ A Viator25 túra egy GYALOGOS teljesítménytúra

→ Ez nem verseny, tehát minden célba érő azonos díjazásban részesül!

→ A Viator25 gyalogos teljesítménytúrát nem lehet kutyával teljesíteni. (A Fényes Tanösvény kutyával nem látogatható!)

→ Betegen tilos a túrán indulni!

Feladás esetén

Kérjük hívj minket, hogy tudjuk mi történt!

+36 20 9 450 360

Túrázz velünk, várjuk nevezésed!

Tekintsd meg más túránkat is!

Nevezni szeretnék a túrára!

Köszönöm, hogy elolvastad a túráinkról az ismertetőt, válaszd ki, hogy melyik távon szeretnél indulni, ahhoz, hogy a nevezésedet le tudd adni, először regisztrálni kell.

A regisztráció után tudod leadni a nevezésedet és a túra ellenértékét kiegyenlíteni.

Megszakítás